Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vidéki és budapesti próbaterem linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Vidéki és budapesti próbaterem képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: probaterem.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 69 db
A Bad Boyz próbatermi éjszakái

A Bad Boyz próbatermi éjszakái

Rosszak, elevenek, és kicsit sem szégyenlősek. Ők a Bad boyz. A tízfős hip-hop tánccsapat már túl van a harmadik középdöntőn és most szombaton kiderül az is, bejutnak-e a majd a döntőbe. A fiúkkal próbájuk előtt most a nyolcadik kerületben találkoztunk, ahol az utcán sem féltek megmutatni, mi is az amit tudnak. A kezdetben öt fős banda kizárólag a Csillag születikre alakult különféle versenytáncosokból. A fiúkat láthattuk Zséda fellépésein és SP klipjeiben is.

A karmester és a próbaterem

A karmester és a próbaterem

Az elmúlt időszakban több változás következett be az oroszlányi bányász fúvószenekar életében: új karmester került a zenekar élére Sági Richárd személyében és a Bányász Klub Alapítvány által üzemeltetett próbatermükre lakat került. A városban a bányász hagyományokat ápoló Bányász Klub bezárásával megszűnt az együttes próbaterme, s a VÉRT Zrt. csődvédelem kérelmével a zenekar elvesztette fő pénzügyi támogatóját. A zenekar vezetősége támogatókat keres és mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi zenekari felállás tovább folytathassa működését.

ACS stúdió

ACS stúdió

Szóval a zene és a szerelem számomra egyet jelent, ez már a fogantatás pillanatában jelen van. Az igényes zenén nőttem fel, ami azóta is motivál. Bár korát megelőzve ismerhettem meg a zene digitalizálódását, ez csak erősítette bennem a hangszeres zenélés iránti tiszteletet. Mára mindenki számára adottak az otthoni zenélés' feltételei és könnyebben tehetjük közzé alkotásainkat, de az igazi élmény csak az idézőjel eltüntetésével lehet a miénk.

Amatőr zenekarok, előadók magazin hírek
Programlehetőség az Extrém és Amatőr világból
Programlehetőség az Extrém és Amatőr... Ez a program többször előfordult már rendezvényeken, amatőr koncerteken is. Nagyon fontos rész ebben, hogy nézd vagy csináld, de ne próbáld! A Gabitrial, mint Magyarország egyik legfelkészültebb extrém sport csapata évek óta arra törekszik, hogy igazán színvonalas, gyermekeknek, és felnőtteknek egyaránt szóló programokat, figyelemfelkeltő műsorokat ajánljon...
A lehetőség adott a zenekaroknak
A lehetőség adott a zenekaroknak Hazai és határon túli amatőr zenekarok is nevezhetnek május 7-től az Internetes...
Szegeden választják meg a legjobb amatőr zenekart
Szegeden választják meg a legjobb... Szeged - A legjobb amatőr zenekart választják meg ma a szegedi Rock Klubban. Az...
ADSR stúdió

ADSR stúdió

Recording stúdiónkban kiváló minőségű hanganyagok felvételét végezzük és vállalunk keverést, vágást és mastering feladatokat is. MIDI stúdiónkban dalszerzést és hangszerelést vállalunk, félkész vagy átdolgozásra szoruló kompozíciók szerkesztését végezzük - legendás analóg és digitális hadver/szoftver szintetizátorokkal, effektprocesszorokkal. Rádiók számára konzerv, hangreklámok és spot-ok készítését vállaljuk. Helyszíni felvételeket, hangosítást is vállalunk. Ügyfeleink egyedi igényeihez igazodva komplett technikai tanácsadást biztosítunk, mind a technikai felszerelés, mind a munkafolyamatok, tervezés és kivitelezés területén. Videostúdiónkban elsősorban műsorgyártással, komplett tévés arculatok és műsorstruktúra kialakításával foglalkozunk illetve adunk tanácsot ügyfeleink részére. Vállaljuk reklámfilmek valamint web-es Flash tartalmak készítését, ezeken kívül utómunkákat végzünk a fenti területeken megrendelőink részére.

Alt records

Alt records

A 2004-ben indult hangstúdiót működtető csoport tagjai 'szinténzenészek', maga a hely is kezdetben elsődlegesen azzal a céllal jött létre, hogy saját igényeinknek megfelelően jelentősebb idő- és pénzkorlát problematikája nélkül tudjunk anyagainkon dolgozni. A stúdió hivatalos hátterében az Eastrád Kulturális Egyesület áll. A non-profit szervezet filozófiájának megfelelően a stúdió nem termel nyereséget, mivel a bevételeket a fenntartási költségre, és az esetleg még fennmaradó egyéb pénzeket műszaki fejlesztésre fordítjuk. A stúdió elsődleges célja, hogy a kultúra és a tehetség szolgálatában olyan lehetőségeket biztosítson a magyar zenészek számára a hangfelvétel készítés területén, amely máshol csak sokkal magasabb költségekért lenne elérhető. Célunk, hogy egy tehetséges, törekvő zenekarnak ne jelentsen akadályt nagylemezének vagy demójának elkészítése. Ennek szellemében a stúdióban gitárok, pedálok, gitárerősítők, billentyűk, hangmodulok, dobok ingyenesen igénybe vehetők. Az eszközök kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, igyekszünk minél jobb felvételi utat biztosítani az analóg hangbirodalomból a digitális világba. Elsősorban élő zenei felvételekre vagyunk berendezkedve, de samplinges 'tekergetős' zenék is készültek már nálunk.

Amatőr zenekarok magazin

Amatőr zenekarok magazin

Amatőr zenekarokkal, amatőr zenével kapcsolatos cikkek, információk olvashatóak. A zenei témákból mélyen és széles körben tájékoztat minden olyan érdeklődőt, aki nyitott a zene , az amatőr zene világára.

Amatőr zenekarok, előadók

Amatőr zenekarok, előadók

Ezen az oldalon kaphatnak lehetőséget azon amatőr előadók, zenészek, zenekarok, akik érdemesnek tartják magukat megmutatni - egyéniségüket, tudásukat a nagyvilágnak. Amatőr zenészeknek, zenekaroknak előadóknak tervezett, szervezett programok, fesztiválok besorolása, bemutatása.

BFZ próbatermében

BFZ próbatermében

A Parafónia Zenekar szombati hangversenyének a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) óbudai, Selmeczi utcai próbaterme ad helyet. A több mint 10 éve együtt játszó együttesben értelmileg sérült gyerekek muzsikálnak. Két sikeres fiatal zenész, Kállai Ernő hegedű- és Balázs János zongoraművész lép fel a jótékony célú műsorban. A Parafónia Zenekar több alkalommal fellépett a Budapesti Fesztiválzenekarral, most csak a helyet adják - jegyezte meg Erdődy Orsolya igazgatóhelyettes, de az egyik koncertjük bevételére számíthat az együttes, amelyet szombaton is Fabényi Réka vezényel. Az első elterjedt zenepedagógiai és zeneterápiás módszer, amelyet értelmi fogyatékos gyermekek fejlesztésére is alkalmaztak, a német zeneszerző, Carl Orff nevéhez fűződik. A fejlesztés az ütőkről a dallamhangszerekre is kiterjedt, a Parafónia muzsikusai, hagyományos kotta helyett színes korongok alapján muzsikálnak például szóló és basszus citerán, furulyán, metallofonon. Az 12 tagú együttes 13 féle speciális hangszeren játszik.

BHB kiadó

BHB kiadó

A BHB Music 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy a nagy multinacionális kiadók alternatívájaként lehetőséget biztosítson a magyar tehetségeknek a piacon való megjelenéshez. Várjuk felvételeiteket CD vagy DVD formátumban, fotóval ellátott rövid életrajz kíséretében a levelezési címünkre! Műfaji kötöttség nincs, a beérkezett levelekre megpróbálunk 10 napon belül válaszolni. A lemezkiadás mellett megrendelésre hanghordozók készítését is vállaljuk. Segítséget nyújtunk a zenei anyagok elkészítésétől a boltok polcain való megjelenésig. Vállaljuk bármilyen lemez elkészítését legyen az promóciós anyag, születésnapi ajándék vagy DEMO felvétel.

Hirdetés
Blackout hangstúdió

Blackout hangstúdió

A Blackout hangstúdió felvételi és próbatermi lehetőséget nyújt azoknak a zenészeknek, akik elérhető áron szeretnének hozzájutni magas színvonalú technikához. Gyertek el Ti is légkondicionált termünkbe, ahol lemezeitek, demóitok felvételét és a próbák kiváló hangminőségét Allen and Heath keverőpult, dbx processzorok, Shure mikrofonok valamint iMac rendszer biztosítja. Egyeztetés után jöhettek akár éjszaka is próbálni vagy felvenni. 24/7! Munkatársaink közel 10 éves, nemzetközi tapasztalattal, élő hangosítás és stúdiózás terén szerzett gyakorlattal, 3 különböző nyelven állnak rendelkezésetekre! Próbára igen kedvező áron, óránként 1500 Ft-ért bérelhetitek a termet. Teljes felszerelés, nagyon jó áron!

Blue Jam próbatermek

Blue Jam próbatermek

A Blue Jam próbaterem és stúdió 2007-ben alakult meg, azzal a szándékkal, hogy megpróbálja kiszolgálni a zenekarok és zenészek igényeit a próbákhoz, hangfelvételekhez kialakított megfelelő környezet létrehozásával. Olyan stúdió kialakítása a cél, ahol nem csak zenélés közben érezheti jól magát az ember. Jelen pillanatban három terem üzemel (22 m2, 30 m2, 36 m2), amelyek tökéletesen megfelelnek az akusztikai kívánalmaknak. Paramétereiket tekintve természetes és mesterséges fénnyel rendelkező, fűthető és légkondícionálóval hűthető emeleti helyiségek, amelyek az ablakok által szellőztethetőek is, így végre el lehet felejteni a dohos, sötét próbatermi körülményeket.

Budai próbaterem

Budai próbaterem

Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy az alsó rész komplett átépítése véget ért! Megtörtént a két alsó terem akusztikai megújulása. Az eddigi gipszkarton falak helyett speciális hangelnyelő falak és mennyezet került elhelyezésre amely tökéletes érthetőséget biztosít sok hangszer és alacsonyabb hangerő használata esetén is. Az akusztikai tervezést Kishonti István Magyarország egyik legelismertebb szaktekintélye végezte. A Metal Cleaner próbatermei immár három éve állnak a zenekarok rendelkezésére. 3 légkondicionált teremben minőségi erősítők és dobok (Mapex, Tama, Ampeg, Marshall, Randall, Hiwatt stb.) széles skáláját találja meg az, aki ide látogat. Vendégeink további kényelmét non-stop nyitvatartás és ingyenes parkolási lehetőség szolgálja. Hangszerek bérbeadásával, valamint most épült stúdiónkban hangrögzítéssel is foglalkozunk. Rendszeresen nálunk próbáló zenekarainknak ingyenes lehetőséget biztosítunk a nehezen szállítható hangszerek, erősítők tárolására. A próbatermekhez tartozó hangulatos klubhelyiségben csocsóasztallal, videojáték-automatával, internettel és egyéb meglepetésekkel várjuk a zenekarokkal érkező a műkedvelő közönséget, barátokat is. Ne bízza magát a véletlenre, válasszon minket!

Cinema Meter

Cinema Meter

A liechtensteini NTi Audio és a kaliforniai Berkeley-ben székelő Meyer Sound bemutatta az új Cinema Meter alkalmazást, amely az XL2 audió- és akusztikai analizátorhoz készült. A két cég együttműködése során kifejlesztett program lehetővé teszi, hogy a mozi hangtechnikusai hatásosan és rendkívül pontosan kalibrálhassák a mozi hangrendszerét, mindezt - az ajánlott SMTPE szabvány mellett - egy kisméretű, könnyen kezelhető kézi készülékkel tehetik meg. A Cinema Meter funkció kibővíti a XL2 analizátor képességeit, így lehetővé válik a Meyer Sound EXP mozirendszerek pontos és részletes beállítása, amelyek természetüknél fogva rendkívül lineáris hangzásra, valamint fázis- és amplitúdó visszaadásra képesek. Az XL2 új opciója tartalmazza a Meyer Sound tesztprogramját, amely bármely mozirendszer behangolására használható. A mérőjelek a mozirendszer memóriájából, vagy az NTi Audio MR-PRO generátorból nyerhetők. A Meyer Sound Cinema Meter opciója júliustól az NTi Audio magyarországi forgalmazójánál, az Elimex Kft-nél vásárolható meg akár új XL2-vel, akár a meglévő készülék mellé frissítésként. Egy másik lehetőség, hogy a szintén új Cinema Assistant kiegészítő opció megvásárlásával, a Spectral Limits opcióval már rendelkező XL2 felhasználók az NTI-Meyer Sound Cinema Meter tulajdonosaivá is válnak.

Classic-Sound Stúdió

Classic-Sound Stúdió

A Classic-Sound Hangstúdió Kft. 2001-ben alakult Juhos Gábor és Matz Ádám tulajdonostársak kezdeményezésére, akik 1996 óta dolgoznak hangmérnökként zenei területen. A stúdió komplexum egy volt gyárépületben, 500 m2-en került kialakításra. A társaság fő profilja, kezdetben szimfonikus zenekari koncertek és lemezek helyszíni rögzítése volt. A műfajban megszerzett tapasztalatok, valamint számos kiemelkedő színvonalú produkció vezetett el a könnyűzene világába. A Classic-Sound Stúdió - az eredeti komolyzenei profil megtartása és továbbfejlesztése mellett -, mára jelentős szerepet tölt be a könnyűzenei élet, a filmzene, a jazz, valamint a televíziós műsorgyártás területén is. Nagy alapterületű, szeparált stúdióhelyiségek segítik az akusztikus felvételek elkészítését, ötvözve a stúdiófelvétel lehetőségeit az együttjátszás előnyeivel.

Coda

Coda

1992 óta működő, professzionális technikával felszerelt hangstúdiónkban vállaljuk zenei felvételek készítését, keverését és masteringelését. Közel két évtized alatt több száz produkció került ki a kezeink közül és szinte minden műfaj képviseltette magát nálunk. Néhány közülük a teljesség igénye nélkül: Andy Narel, Bajor Imre, Bob Mintzer, Csepregi Éva, Csepregi Gyula, Cserháti Zsuzsa, Dean Brown, Gálvölgyi János, Janicsák István, Király Linda, Paco Sery, Rátonyi Róbert, Russel Ferrante, Sárközi Anita, Szakcsi Lakatos Béla, Temesi Berci, Vasvári Pál, Végvári Ádám stb. Részt vettünk több film hanganyagának elkészítésében, a szinkron felvételtől az 5.1 keveréséig. Több filmzenét is készítettünk. Munkáink során mindig törekszünk arra, hogy az adott anyag mind tecnikailag, mind művészileg a lehetőségekhez mérten a legjobb legyen.

Cornett hangszerek

Cornett hangszerek

Cégünk 1973-ban alakult, kezdetben hangszerjavítással foglalkoztunk, majd profilunk egyre szélesedett. 1994-től kereskedelemmel is bővítettük vállalkozásunkat, ahol hangszerek, hangszeralkatrészek, kották forgalmazásával foglalkozunk. 2005. szeptemberig Bt-ként, jelenleg pedig Kft-ként működünk. Mára Debrecen egyik legrégebbi és legszélesebb hangszerválasztékát kínáló üzlete lettünk, ahol szakképzett eladók, családias légkör várja a vevőket. Ma már nemcsak a hangszerek és kották széles választékával várjuk zeneszerető vásárlóinkat, hanem több, mint 500 féle zenei ajándéktárgy közül is válogathatnak, melyek országszerte mind nagyobb sikereket aratnak akár a zeneiskolás gyermekek, akár a profi zenészek körében. A Cornett Hangszerüzlet Debrecen legnagyobb tapasztalattal és szaktudással rendelkező hangszer üzlete. Az üzlet számtalan típusú és márkájú hagyományos és különleges - egzotikus - hangszerrel van ellátva. Az értékesítésen kívül professzionális javítással is foglalkozunk, melyre Kovács Lajos hangszerkészítő mester a garancia.

Darius music

Darius music

Délczeg Zoltán vagyok, a Darius Music hangszerüzlet alapítója. 1989-ben harsona kamara - művésztanári diplomát szereztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Gyakorló muzsikusként Budapest különböző szimfonikus zenekaraiban játszhattam, emellett néhány évig zeneiskolában tanítottam. 1989-1993-ig a Karát Kft. társtulajdonosaként kezdtem foglalkozni hangszerekkel, majd 1993-ban meg alapítottam a Darius Music hangszerüzletet Budapest belvárosában a Paulay Ede u. 58. sz. alatt, amely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem é s az Állami Operaház közelében található. Üzletünkben a nyitás óta foglalkozunk hangszerek adás-vételével és végezzük vonós hangszerek javítását, felújítását, restaurálását.

Tuti menü