Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb - Hírek - Próbaterem képes leírás - Vidéki és budapesti próbaterem.tlap.hu
részletek »

Egyéb - Hírek - Próbaterem - Vidéki és budapesti próbaterem.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: probaterem.tlap.hu » Egyéb - Hírek - Próbaterem
Keresés
Találatok száma - 11 db
A Bad Boyz próbatermi éjszakái

A Bad Boyz próbatermi éjszakái

Rosszak, elevenek, és kicsit sem szégyenlősek. Ők a Bad boyz. A tízfős hip-hop tánccsapat már túl van a harmadik középdöntőn és most szombaton kiderül az is, bejutnak-e a majd a döntőbe. A fiúkkal próbájuk előtt most a nyolcadik kerületben találkoztunk, ahol az utcán sem féltek megmutatni, mi is az amit tudnak. A kezdetben öt fős banda kizárólag a Csillag születikre alakult különféle versenytáncosokból. A fiúkat láthattuk Zséda fellépésein és SP klipjeiben is.

A karmester és a próbaterem

A karmester és a próbaterem

Az elmúlt időszakban több változás következett be az oroszlányi bányász fúvószenekar életében: új karmester került a zenekar élére Sági Richárd személyében és a Bányász Klub Alapítvány által üzemeltetett próbatermükre lakat került. A városban a bányász hagyományokat ápoló Bányász Klub bezárásával megszűnt az együttes próbaterme, s a VÉRT Zrt. csődvédelem kérelmével a zenekar elvesztette fő pénzügyi támogatóját. A zenekar vezetősége támogatókat keres és mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi zenekari felállás tovább folytathassa működését.

Amatőr zenekarok magazin

Amatőr zenekarok magazin

Amatőr zenekarokkal, amatőr zenével kapcsolatos cikkek, információk olvashatóak. A zenei témákból mélyen és széles körben tájékoztat minden olyan érdeklődőt, aki nyitott a zene , az amatőr zene világára.

Amatőr zenekarok, előadók magazin hírek
Programlehetőség az Extrém és Amatőr világból
Programlehetőség az Extrém és Amatőr... Ez a program többször előfordult már rendezvényeken, amatőr koncerteken is. Nagyon fontos rész ebben, hogy nézd vagy csináld, de ne próbáld! A Gabitrial, mint Magyarország egyik legfelkészültebb extrém sport csapata évek óta arra törekszik, hogy igazán színvonalas, gyermekeknek, és felnőtteknek egyaránt szóló programokat, figyelemfelkeltő műsorokat ajánljon...
A lehetőség adott a zenekaroknak
A lehetőség adott a zenekaroknak Hazai és határon túli amatőr zenekarok is nevezhetnek május 7-től az Internetes...
Szegeden választják meg a legjobb amatőr zenekart
Szegeden választják meg a legjobb... Szeged - A legjobb amatőr zenekart választják meg ma a szegedi Rock Klubban. Az...
Amatőr zenekarok, előadók

Amatőr zenekarok, előadók

Ezen az oldalon kaphatnak lehetőséget azon amatőr előadók, zenészek, zenekarok, akik érdemesnek tartják magukat megmutatni - egyéniségüket, tudásukat a nagyvilágnak. Amatőr zenészeknek, zenekaroknak előadóknak tervezett, szervezett programok, fesztiválok besorolása, bemutatása.

BFZ próbatermében

BFZ próbatermében

A Parafónia Zenekar szombati hangversenyének a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) óbudai, Selmeczi utcai próbaterme ad helyet. A több mint 10 éve együtt játszó együttesben értelmileg sérült gyerekek muzsikálnak. Két sikeres fiatal zenész, Kállai Ernő hegedű- és Balázs János zongoraművész lép fel a jótékony célú műsorban. A Parafónia Zenekar több alkalommal fellépett a Budapesti Fesztiválzenekarral, most csak a helyet adják - jegyezte meg Erdődy Orsolya igazgatóhelyettes, de az egyik koncertjük bevételére számíthat az együttes, amelyet szombaton is Fabényi Réka vezényel. Az első elterjedt zenepedagógiai és zeneterápiás módszer, amelyet értelmi fogyatékos gyermekek fejlesztésére is alkalmaztak, a német zeneszerző, Carl Orff nevéhez fűződik. A fejlesztés az ütőkről a dallamhangszerekre is kiterjedt, a Parafónia muzsikusai, hagyományos kotta helyett színes korongok alapján muzsikálnak például szóló és basszus citerán, furulyán, metallofonon. Az 12 tagú együttes 13 féle speciális hangszeren játszik.

Feltörtek egy próbatermet

Feltörtek egy próbatermet

Uránvárosban található Olympia üzletházban lévő próbateremből ellopták a Csőke Renáta Quartett felszerelését. Május elseje kora délután és május harmadika este hat óra között az Olympia üzletházban található Csőke Renáta Quartett próbaterméből ellopták a teljes gitár felszerelést (jazzgitár, erősítő, multieffekt), illetve az ott próbáló két dobos cintányérjait. A bama.hu a rendőrségtől megtudta, hogy valóban történt hangszerlopás Pécsett, az ügyben eljárást indítottak. A zenészek azzal a kéréssel fordultak az ismerősökhöz és a közvéleményhez, hogy segítsenek megtalálni az ellopott hangszereket. A zenekar a nyomravezetőnek 20 ezer forintot ajánlott fel.

Így alakultak át

Így alakultak át

A tavalyi évben sor került egy átalakításra a Budapest Bábszínházban, mely egy tárgyaló-pihenő-próbaterem helyiséget, büfét, ruhatárat, titkárságot, szervezést, a két portát, valamint az igazgatói irodát érintette, s az ingatlanmagazin.com egyik szakértője, Valkár Éva tervei alapján készült el. Bemutatjuk. Valkár Éva kedvence a tervezés során az a helyiség volt, melynek egyszerre három funkciót kell ellátnia. Ez a helyiség próbaterem, megbeszélések/tárgyalások helye, és ráadásul a vidéki színészek pihenője egyben. Itt az aljzatot folyami kavicsmintás, moduláris padlószőnyeggel tervezte, a falon 3 darab, 3 méteres, fatáblákra helyezett tükör található, kinyitva próbatükrök/próbateremmé válik a helyszín, becsukva látható lesz mögöttük a falon a folyandár-mintás tapéta. A tárgyalóasztalok összecsukható lábúak, a székek rakatolhatók, így a próbaterem-funkcióra elegendő hely áll rendelkezésre. A pihenésre szolgáló, barna bőr fotelágyakon elefánt mintás párnák erősítik a természet közeli érzést. A mennyezeten található betonperem a természetes napfényt imitáló bronzszínű festést kapott, (ezt erősíti a székek narancssárga háttámlája is), mögé rejtett világítás, középre belógatott (Artemide) lámpák kerültek. A fal részben faburkolatot kapott, fölötte bábfotók kerültek elhelyezésre. A beugróban hirdetőtábla kapott helyet.

Korszerű próbateremben gyakorolhatnak

Korszerű próbateremben gyakorolhatnak

Egyedülálló próbateremben gyakorolhat ezután a csíkszentsimoni fúvószenekar - derült ki január 13-án a korszerűen kialakított és hangszigetelt helyiség avatóján. A helyi, megyei és kormányzati összefogásból létrejött próbaterem átadási ünnepségén az összegyűlt helyieket Fábián László polgármester, Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba tanácselnök, az RMDSZ parlamenti képviselete részéről pedig Korodi Attila képviselő köszöntötte, aki Gyerkó László volt szenátorral gondoskodott a próbaterem kialakításáról. A polgármester köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy bár történtek nagyobb megvalósítások is a községben, mint ennek a próbateremnek a létrehozása, ám egyediségének köszönhetően mégis kimagasló eredmény, hiszen sem Alcsíkon, sem Felcsíkon nincs hozzá mérhető. A polgármester reményének adott hangot, hogy a megfelelő körülmények ösztönzőleg hatnak majd a jelenleg zenélő fiatalokra, illetve a jövőben lendületet adnak a csíkszentsimoni zenetanításnak.

Lángoló gitárok

Lángoló gitárok

Aki egy kicsit is érdeklődik az élőzene iránt, az tudja, hogy egy zenekari produkció nem létezik próba nélkül. Abban már megoszlik a vélemény, hogy mennyi szükséges, és milyen időtartamban, de a próba olyan kardinális kérdés a zenekarok életében, hogy egyes zenészek sorsa, és zenekari élete is ezen múlik, mert valaki nem bírja. Annak jártunk utána, egy próbahely, a Próbazóna próbaterem, és több zenekar megkérdezésével, hogy ki mit tart fontosnak, amikor a próba kerül szóba. A kép természetesen vegyes volt. A Próbazóna a Budapest szívében, a belváros közepén üzemeltet több próbatermet, amiket olyan zenészek használnak, mint Szekeres Tamás, a Zanzibár vagy az Ektomorf. Németh István, a Próbazóna munkatársa szerint az otthoni garázsban, sufniban, pincében és az ipartelepeken működő lepukkant próbatermek ideje lassan lejár. Magasabbak az igények, és sokat számít a praktikusság. Egy saját hely fenntartása szinte biztos, hogy anyagilag sem éri meg, hiszen egy-egy zenekar nem próbál annyit, hogy ezért érdemes legyen külön helyet kialakítani. Ha valaki zenélni szeretne, nálunk kipróbálhatja mit tud, és ehhez nem kell óriási költségekbe vernie magát a felszerelés megvásárlásával, hiszen profi cuccokkal felszerelt próbatermek várják. - mondja. A legfontosabb szempont itt az volt, hogy könnyen megközelíthető legyen és hangszigetelt.

Hirdetés
Próbaterem kiadó

Próbaterem kiadó

A FervillSound Kft. hamarosan próbaterem kiadással is foglalkozik. Saját termünkhöz fogható nem sok van Budapesten, kb 30 nm, stílusos kinézet, marshall és Ashdown kombók, külön fülmonitor mindenkinek. A terem könnyen átalakítható felvételre is egyben, és alkalmas videó felvétel készítésre is. még több hirdetés az oldalon.

Próbatermet építenek

Próbatermet építenek

Próbatermet építenek a mesterdalnokok Veszkény - Több millió forintot megspórolva alakítanak ki próbatermet Veszkényben a dalárdának. Az egykori, önkormányzati tulajdonban lévő tanítólakás épületét a dalkör iparos tagjai újítják fel. Példás összefogással alakít ki magának közösségi házat a veszkényi dalárda. Az épületet az önkormányzat ajánlotta fel, a felújítást a dalos egyesület tagjai vállalták. A tervek szerint nyár elejére végeznek a munkákkal. Több millió forintot spórolnak így a községnek.

Tuti menü